Inköpare

PS Retail AB är en av branschens ledande leverantörer av butikskoncept.
Vi arbetar uteslutande med kundunika premiumlösningar med kreativ höjd, skapade för ledande varumärken som t ex POC, SCOTT, Fjällräven och Thule. Vårt helhetserbjudande omfattar allt från mindre produktställ till större shop-in-shops och nyckelfärdiga butiker. I Hillerstorp är vi i dagsläget 25 medarbetare med en omsättning på 80 MSEK och företaget ingår i den familjeägda koncernen Hillex AB.

Vi är i en expansiv fas och tar nästa kliv i tillväxt genom framgången av våra kundunika Premiumlösningar.

 

I denna rekrytering söker vi därför två nya medarbetare som inköpare.

Söker du ett stabilt bolag med Småländsk själ och kreativ höjd? Är du en lagspelare som drivs av högt tempo och omväxling? Har du förmågan att bygga affärsmässiga och långsiktiga leverantörsrelationer?

Stämmer det in på DIN profil?

 

Genom att kombinera 30 års erfarenhet med nytänkande hittar vi nya, säljdrivande lösningar som möter kundens behov – oavsett om det gäller en uppseendeväckande butiksinredning eller en logistiklösning som driver upp tempot i en kampanjlansering. Med en flexibel och kundorienterad organisation försöker vi alltid att möta kunden med innovativa lösningar som ökar kundens försäljning och bygger varumärket. Genom en ökad efterfrågan har vi nu också ett tydligt fokus internationellt.

I denna tillväxt och expansion går bl a en av våra erfarna inköpare vidare i en ny övergripande roll inom koncernen. Som inköpare har du en central roll hos oss då du är högst involverad och delaktig i våra kundunika projekt tillsammans med projektledare/säljare.

Arbetet håller ett högt tempo med stor variation och breda kontaktytor. Det bygger på ett personligt ansvarstagande, öppet och kreativt klimat som präglas av kunnande, förtroende och engagemang. Merparten av våra leverantörer befinner sig inom en 5-mils radie från Hillerstorp vilket vi är stolta över men vi arbetar också med leverantörer i Östeuropa och Asien. De olika materialen vi arbetar med är många men främst handlar det om kontakt med leverantörer inom trä, plåt och rör.
Inköpsarbetet kan övergripande sammanfattas enligt följande;

  • Daglig kontakt och förhandling med leverantörer
  • Offertarbete / upprättande av kalkyler
  • Lägga inköp och göra avrop
  • Leveransbevakning
  • Leverantörsuppföljning / utveckling
  • Lägga upp och underhålla strukturer i vårt affärssystem (Pyramid)

Proaktiva idéer och förslag på effektiva rutiner kring inköpsprocessen är alltid välkomna. Vi arbetar i team om två inköpare med stöd av vår koncernfunktion. Närmsta chef är vice VD. Vi kommer se till att du/ni får en introduktion anpassad efter just ditt behov.

Vem är du?

Vi ser gärna att du som söker har en utbildning med inriktning mot inköp. Du bör ha några års erfarenhet från en roll av liknande karaktär.

Som person har du förmågan att se helheten, med stor portion sunt förnuft och ett analytiskt förhållningssätt. Du bygger långsiktiga, starka relationer och trivs i en öppen miljö med högt tempo och stort individuellt engagemang. Precis som för PS Retail bygger din yrkesmässiga framgång på stark laganda och förmågan att samarbeta med fokus på kund och att hitta lösningarna. Du behärskar engelska språket bra

Redo för nästa möjlighet? Tag chansen att bli en viktig lagspelare i ett stabilt och kreativt företag!

Kontaktperson

I denna rekrytering samarbetar PS Retail AB med Finnveden Säljkraft. Ansvarig rekryterare är Anna Andersson tel: 072-549 03 00. Ansök snarast på www.finnvedensaljkraft.se. Sista dag för ansökan är 18 april.